Η μεγάλη κομπίνα των υπερτιμολογήσεων μέσω offshore: Έτσι φέσωσαν οι επιτήδειοι το Δημόσιο

Έως 2.000% πάνω για αγορές που… δεν γίνονταν – Φύλλο και φτερό οι επιδοτήσεις

Η μεγάλη κομπίνα των υπερτιμολογήσεων μέσω offshore: Έτσι φέσωσαν οι επιτήδειοι το Δημόσιο

Φύλλο και φτερό θα κάνουν τις χορηγήσεις επιδοτήσεων για προμήθειες στο Δημόσιο οι οικονομικοί εισαγγελείς αναζητώντας σκάνδαλα υπερτιμολογήσεων και εικονικών τιμολογίων μέσω offshore που έκαναν κάποιους πλούσιους στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ειδικότερα, ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, επικαλούμενος ελέγχους και εκθέσεις του ΣΔΟΕ που διαπίστωσαν πάρτι υπερτιμολογήσεων, ζήτησε από τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη επανεξέταση διάφορων περιπτώσεων.

Μεταξύ των περιπτώσεων που βγάζουν… μάτι, είναι η περίπτωση υπερτιμολόγησης 2.000% για προμήθεια μηχανήματος από την Ισπανία αξίας 12.400 ευρώ. Με τιμολόγιο από offshore εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Μαν, το μηχάνημα τιμολογήθηκε στα 525.000 ευρώ και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία εισέπραξε επιδότηση 231.550 ευρώ για αντικείμενο αξίας μόλις 12.400 ευρώ! Κοινώς, αγόραζε περίπου άλλα 19 μηχανήματα μόνο με την επιδότηση!

Άλλη περίπτωση αφορά επιχειρηματία ο οποίος με εικονικό τιμολόγιο ύψους 52.825 ευρώ από offshore εταιρεία κατάφερε να πάρει επιδότηση 21.130 ευρώ για μηχάνημα που δεν αγόρασε!

Η «δεξαμενή» στη μεγάλη κομπίνα των υπερτιμολογήσεων είναι μεγάλη και πολλές περιπτώσεις αφορούν προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων σε τριπλές ή και τετραπλές τιμές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μηχανικών βαλβίδων καρδιάς κόστους 1.225 ευρώ, τις οποίες αγόραζαν 5.450 ευρώ τα νοσοκομεία των Ελλήνων φορολογούμενων. Μέσω offshore φυσικά…​​

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top