Αισιόδοξος ο Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη στην ευρωζώνη από φέτος

«Έτοιμη να αναλάβει δράση η ΕΚΤ» - «Να ισχύσει απ'το 2014 η τραπεζική ένωση»

Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας προβλέπει από το δεύτερο εξάμηνο φέτος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ αναμένει ότι η οικονομία συνολικά στην ευρωζώνη θα ανακάμψει στο β΄ εξάμηνο φέτος αν και η προοπτική αυτή υπόκειται ακόμη σε «πιστωτικούς κινδύνους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος.

Στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Μ. Ντράγκι επισήμανε ότι η ΕΚΤ «είναι έτοιμη να αναλάβει δράση» για να τονώσει την οικονομία της ευρωζώνης, η οποία πλήττεται από την ύφεση, αλλά αναζητεί τον «κατάλληλο τρόπο» γι’ αυτό.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τον ενιαίο μηχανισμό επίβλεψης το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε ο Ντράγκι, εξαίροντας τη πολιτική συμφωνία ως προς αυτό στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο.

Ο Μ. Ντράγκι κάλεσε να υιοθετηθούν νόμοι μέσα στον Αύγουστο, ώστε η τραπεζική ένωση να τεθεί σε ισχύ από της 1ης Ιανουαρίου του 2014, ενώ κάλεσε επίσης να υπάρξει το ταχύτερο μια συμφωνία ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών, κάτι για το οποίο η Γερμανία εμφανίζεται επιφυλακτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top