Νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος βλέπει το ΔΝΤ

«Δεν “πέφτει” διαφορετικά κάτω του 124% του ΑΕΠ έως το 2020»

Μήνυμα στους Ευρωπαίους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έστειλε εκ νέου το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι χωρίς νέο «κούρεμα» δεν μπορεί να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020!

«Οι προβλέψεις για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, ενσωματώνει την παραδοχή για πρόσθετο κούρεμα στον επίσημο τομέα», σημειώνει στην Εκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, την ώρα που οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους, αναμένοντας τις γερμανικές εκλογές το Φθινόπωρο.

Στην τελευταία συμφωνία- πακέτο, που αφορούσε στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν για νέα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους το 2014 και το 2015, εφόσον η Ελλάδα βελτιώσει τις δημοσιονομικές της επιδόσεις. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα παρέμειναν και παραμένουν αδιευκρίνιστα, με απλούς «ψιθύρους» περί νέας μείωσης επιτοκίων στα δάνεια της τρόικας και αλλαγών στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμά��ων.

Από τον Ιανουάριο, ωστόσο, όταν το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την Έκθεσή του για την Ελλάδα, σημείωνε ότι απαιτούνται μέτρα τουλάχιστον 4,1% του ΑΕΠ έως το 2020, έτσι ώστε το χρέος να περιοριστεί στο 124% του ΑΕΠ, συμπληρώνοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα, για να υποχωρήσει το χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top