Ηλεκτρονικά από φέτος οι βεβαιώσεις του ΟΓΑ για φορολογική χρήση

Θα την υποβάλλεται στο oga.gr και θα την εκτυπώνετε

Διαδικτυακά, από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) θα γίνει φέτος για πρώτη φορά η έκδοση των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση, για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, για το τρέχον έτος 2013.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας, μεταβαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.

Η διαδικασία εκτύπωσης των βεβαιώσεων είναι απλή, στην κεντρική ιστοσελίδα του ΟΓΑ, αριστερά υπάρχει ευδιάκριτη παραπομπή «Εκτύπωση βεβαίωσης συντάξεων για φορολογική χρήση». Ο συνταξιούχος θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ΟΓΑ (ΑΜΣ), που αποτελείται από 10 αριθμούς και τον ΑΦΜ και να εκτυπώσει την βεβαίωση του.

Η εφαρμογή για την «διαδικτυακή έκδοση βεβαιώσεων συντάξεων» για φορολογική χρήση θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας-ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην διεύθυνση κατοικίας του.

Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεως από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Τέλος, για την διευκόλυνση των συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στην περίπτωση που ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του συνταξιούχου δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν καταχωρηθεί λανθασμένα και δεν είναι δυνατή η εκτύπωση βεβαίωσης μπορούν να απευθύνονται στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top