Ο super Μάριο προειδοποιεί: Oι κίνδυνοι για την ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι ακόμη εδώ!

Θετικές εκτιμήσεις για το β'εξάμηνο του 13' από τον πρόεδρο της ΕΚΤ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το εγγύς μέλλον της ευρωζώνης εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι! Για τον “super Mario” η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακά��ψει σταδιακά στο β’ εξάμηνο του έτους, ωστόσο παραμένουν οι κίνδυνοι!

Σε δηλώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διατήρησε τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ νωρίτερα αυτό το μήνα, οπότε είχε πει ότι η ΕΚΤ είναι «έτοιμη να δράσει» για να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης που δοκιμάζεται από την ύφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας να οριστικοποιηθεί η νομοθεσία για τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας πριν από το καλοκαίρι.

«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε ο SSM να τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2014» πρόσθεσε.

«Η βαθύτερη ενοποίηση της ΟΝΕ είναι πολύ σημαντική, ειδικά όσον αφορά την τραπεζική ένωση» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top