Ολόιδιο υπόμνημα έστειλε στην Προανακριτική ο Γ.Παπανδρέου!

"Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω" δηλώνει και παραμένει στο εξωτερικό!

​Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει τη ζωή… ποδήλατο στα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ. Όχι μόνο γύρισε την πλάτη στο αίτημα της επιτροπής να παραστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως και να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής , απάντησε και με έναν ομολογουμένως προκλητικό τρόπο!!!

Τι και αν η επιτροπή με ψήφους 8 υπέρ και μόλις 1 κατά (αυτή του εκπρο��ώπου του ΠΑΣΟΚ), ζήτησε τη φυσική παρουσία του κου Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε σήμερα στην επιτροπή το ίδιο ακριβώς υπόμνημα με την προηγούμενη φορά, μαζί με μια σύντομη επιστολή!!!!

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρει πως ό,τι είχε να καταθέσει το κατέθεσε με το υπόμνημα που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα και πως δεν έχει τίποτα μα τίποτα παραπάνω να πει ….

Τι είχε πει στο πρώτο υπόμνημα

Στο πρώτο υπόμνημα του ο κος Παπανδρέου φέρεται να επισήμανε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην διερεύνηση της υπόθεσης και ήταν κατηγορηματικός στο ότι είχε δώσει πάγια εντολή να διερευνηθούν τα πάντα.

«Πάγια εντολή μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με σκοπό την εμπέδωση της ευνομίας και της αξιοπιστίας του κράτους, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, καθώς και για λόγους δημοσιονομικούς και ιδεολογικούς» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του, όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν στο star.gr.

Ο κος Παπανδρέου αναφέρει σε άλλο σημείο ότι η λίστα Λαγκάρντ «δεν αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήμουν παρών, επειδή σε τέτοιες συσκέψεις ενδιέφερε κατά κανόνα η “η μεγάλη εικόνα”, οι κεντρικές εντολές, κατευθύνσεις, αποφάσεις και νομοθετήματα, για την πολιτική της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με την απαραίτητη θωράκιση της πολιτείας και όχι ζητήματα για τα οποία είχαν ήδη επιληφθεί και διαχειρίζονταν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

«Καρφί» περιείχε όμως η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού στον τότε Διοικητή της ΕΥΠ, με τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε συζήτηση «επί του περιεχομένου ή επί του τρόπου διαχείρισης της λίστας.

Παράλληλα, σήμερα Τρίτη στη Βουλή θα προσέλθει εμπειρογ��ώμονας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα βοηθήσει τα μέλη της προανακριτικής να συντάξουν αίτημα προς την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ιρλανδίας προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες για τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το fund των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με διαχειρίστρια τη Μαρία Παντελή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top