«Φάε» πρώτος τα φιλέτα του Δημοσίου! Δες που μπορείς να επενδύσεις!

Λίστα με 3.151 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα

Παραλιακές εκτάσεις, κτίσματα και ακίνητα της ΕΡΤ, των δικαστηρίων, των Ολυμπιακών Ακινήτων, του ΟΣΕ, του Μετρό, μεγάλα αγροτεμάχια, οικόπεδα στρατοπέδων, πάρκα είναι στη λίστα του δημοσίου «προς αξιοποίηση» από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών! Συνολικά πρόκειται για 3.151 «φιλέτα» τα οποία αξιολογούνται προς αξιοποίηση, καθώς δεν διαθέτουν όλα τίτλους, άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, άλλα εκτός σχεδίου, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κλπ.

Στόχος του υπουργείου οικονομικών είναι η άντληση εσόδων 20 - 28 δισ. ευρώ έως και μετά το 2020!!! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν δοθεί στην τρόικα κατά την προηγούμενη αξιολόγηση (και ενδεχομένως πλέον να έχουν τροποποιηθεί) στο άμεσο μέλλον, έως το τέλος του 2014 από ακίνητη περιουσία αναμενόταν έσοδα 1,67 δισ. ευρώ και μελλοντική απόδοση 2 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ήδη στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχουν μεταβιβασθεί μία σειρά από τουριστικά ακίνητα Κασσιώπη, Αφάντου, Αστέρας Βουλιαγμένης, τα 28 κτήρια, τα ακίνητα εξωτερικού, το κάμπινγκ & Ξενία Παλιουρίου, σειρά από ιαματικές πηγές, ακίνητο στην Ερμιόνη, πολλά ξενοδοχεία Ξενία, ο Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, ο Βόρας και Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης της Αττικής Οδού.

Πάντως βάσει μνημονίου θα πρέπει να γίνονται 250 μεταφορές ανά τρίμηνο στο ΤΑΙΠΕΔ!

Φιλέτα στην Αττική

akinita.jpg

Ειδικά στον Νομό Αττικής στην λίστα περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις του υπουργείου Υγείας (στα Βριλήσσια, στο Νέο Ψυχικό και αλλού), οι εκτάσεις αλλά και τα κτήρια που ανήκουν στον ΟΣΕ, στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Κοκκινόβραχος στην Αγία Βαρβάρα, στην ΚΕΔ (στον Σκαραμαγκά, στο Γαλάτσι, στο Νομισματοκοπείο στην Γλυφάδα, στον Άλιμο, στον Παπάγο και στη Λυκόβρυση κλπ), στον ΟΣΚ (στην Καισιαριανή, στην Αθηνάς).

Επίσης στην λίστα περιλαμβάνονται και τα δικαστικά κτήρια (πχ στην Αλεξάνδρας, στην Σανταρόζα), τα κτήρια της ΕΡΤ (στην Αγ Παρασκευή, στην Μεσογείων, στη Μουρούζη, στη Ρηγίλλης κλπ), το Πάρκο Γουδή, οι εγκατα��τάσεις του ΗΛΠΑΠ, του ΟΣΚ, το Ολυμπιακό Στάδιο, οι εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό, κτήρια του ΕΟΜΜΕΧ, της ΜΟΔ και πολλών άλλων φορέων.

Αγροτεμάχια και ακίνητα

Σε έκταση ανά την Ελλάδ�� τα μεγαλύτερα ακίνητα είναι κυρίως αγροτικής χρήσης (ΟΠΕΚΕΠΕ κυριότητας). Τα μεγαλύτερα κτήρια βρίσκονται κυρίως στην Αττική και είναι ολυμπιακά ακίνητα, στάδια και κτήρια του ΟΣΕ, του ΗΣΑΠ και δικαστήρια, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκονται κτήρια ινστιτούτων (πχ ΙΦΕΤ) αλλά και η εγκατάσταση της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε τη λίστα με όλα τα ακίνηταLISTA-AKINITA.pdfLISTA-AKINITA.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top