Κ. Χατζηδάκης: 4 οι πυλώνες του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη

Ρευστότητα, επανεκκίνηση έργων, μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις

Κ. Χατζηδάκης: 4 οι πυλώνες του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη
Σε 4 πυλώνες του κυβερνητικού σχεδίου για την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης κατά το συνέδριο του Economist το οποίο πραγματοποιείται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι πυλώνες αυτοί είναι: ρευστότητα, επανεκκίνηση των έργων, διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των ελληνικών τραπεζών μέσω της ανακεφαλαιοποίησης ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας , ενώ επισήμανε ότι σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, γίνεται προσπάθεια για συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του οικονομικού περιβάλλοντος, όπως με την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 1,5 δισ. ευρώ από την ΕτΕΠ.

Για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, δήλωσε για όσους αμφισβητούν την επανέναρξή τους : «Ας έρθουν την επόμενη εβδομάδα να δουν τις μπουλντόζες». Αναφέρθηκε επίσης στα έργα του Μετρό, για τα οποία ξεπεράσθηκαν τα προβλήματα του 2010 και ανακοίνωσε ότι θα παραδοθούν 7 σταθμοί το 2013, ενώ παράλληλα θα συνεχισθούν τα έργα επέκτασης προς τον Πειραιά, τόσο του Μετρό όσο και του Τραμ.

O υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμα στα προγράμματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών μέσα στο 2013.

Παρέθεσε επίσης μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, όπως: απλοποίηση των διαδικασιών στις εξαγωγές, απελευθέρωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία, απελευθέρωση της αγοράς φορτηγών, τουριστικών υπηρεσιών, καυσίμων κ.α.

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top