Σπάει σε δύο κομμάτια το ΣΔΟΕ το ΥΠΟΙΚ ύστερα από απαίτηση της τρόικας

Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και αναδιοργάνωση

Σε δύο κομμάτια θα σπάσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ή Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, o Π. Τόμσεν στις συνομιλίες του με την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες έθεσε και το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο να παταχθεί η φοροδιαφυγή, την οποία θεωρεί μία μεγάλη «πληγή» για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

‘Ετσι, το ΣΔΟΕ όπως το ξέραμε θα σταματήσει να υπάρχει και θα «σπάσει» στα δύο, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, και με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών. Η ίδια Γραμματεία θα έχει γενικά μεγαλύτερο ρόλο αλλά και ανεξαρτησία από τον κεντρικό μηχανισμό στους ελέγχους της, που επίσης αποτελούσε πάγιο αίτημα της τρόικας.
Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και η εντατικοποίηση των ελέγχων, ειδικά στο θέμα του ΦΠΑ, θεωρείται μία από τις πηγές της φοροδιαφυγής.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top