Γ.Ζανιάς: Επέστρεψαν 19 δισ. ευρώ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα

"Αποκαθίσταται η ισχύς του ελληνικού τραπεζικού συστήματος"

Γ.Ζανιάς: Επέστρεψαν 19 δισ. ευρώ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα

​Ικανοποιημένος με την επιστροφή καταθέσεων ύψους 19 δις ευρώ στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς στο συνέδριο του "Economist”.

«Αποκαθίσταται η ισχύς του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών. Μεταξύ αυτών των διαδικασιών, η εξυγίανση και η ενοποίηση τραπεζών που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση, παίζουν σημαντικό ρόλο», είπε χαρακτηριστικά ο κος Ζανιάς.

Η κύρια πρόκληση για τις βασικές συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είναι η έγκαιρη υλοποίηση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, πρόσθεσε ο κος Ζανιάς, επισημαίνοντας πως η ευρωπαϊκή συζήτηση αναφορικά με το πώς θα σώσουμε τις τράπεζες στο μέλλον μετά την κυπριακή υπόθεση, δεν έχει καμία συνάφεια με την ελληνική περίπτωση.

Οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν οι ίδιες η πηγή του προβλήματος, όπως ήταν η περίπτωση αυτή σε άλλες χώρες, διευκρίνισε ο κος Ζανιάς, τονίζοντας πως τόσο το μικρό μέγεθος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο και η εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών και η ανακεφαλαιοποίησή τους, συνέβαλαν στο να κοπεί η αλυσίδα της μόλυνσης προς την Ελλάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top