Ε.Βενιζέλος: Πρόσω ολοταχώς για νέα μείωση του χρέους και για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

«Δεν είναι δυνατόν κάθε επίσκεψη της Τρόικας να ανοίγει όλα τα θέματα και να δημιουργεί την άδικη εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι συνεπής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Ευάγγελος Βενιζέλος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Ο κος Βενιζέλος στάθηκε σε δύο «κρίσιμα σημεία της ανακοίνωσης της Τρόικας», όπως είπε. Πρώτον, η Τρόικα παραδέχτηκε πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία» και δεύτερον, κατά τον κο Βενιζέλο «ανανεώνεται η δέσμευση των εταίρων, τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει ο δρόμος της περαιτέρω μείωσης του χρέους».

Αναφερόμενος στην «μάστιγα» της ανεργίας που απειλεί επικίνδυνα τη χώρα, ο κος Βενιζέλος τόνισε ότι προτεραιότητα της κοινωνίας είναι η ανάσχεση αυτού του φαινομένου, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σχετικά με την Διοικητική Μεταρρύθμιση ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία θέλει ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα γιατί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αγωνίζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης σημειώνοντας ότι «πρέπει να φύγουμε από το στενό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και να κινηθούμε γρήγορα με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top