Ντάισελμπλουμ σε Στουρνάρα: να επιταχύνετε τους ρυθμούς αν θέλετε τη δόση!

«Μαύρη τρύπα», ανακεφαλαιοποίηση και απολύσεις στο Δημόσιο οι όροι

Ντάισελμπλουμ σε Στουρνάρα: να επιταχύνετε τους ρυθμούς αν θέλετε τη δόση!
Να “επιταχύνει τους ρυθμούς της” σε τρεις τομείς, ώστε να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα!

Οι τρεις τομείς στους οποίους εφιστά την προσοχή ο Ντάισελμπλουμ είναι η αποτροπή ενός δημοσιονομικού κενού στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη δόση του Μαρτίου, που έχουν να κάνουν με το Δημόσιο (δηλαδή και οι απολύσεις...).

Ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε πως μόνο όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία θα μπορέσει το Euro Working Group να εγκρίνει την εκταμίευση.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται τόσο η “μίνι” δόση των 2,8 δισ. ευρώ για τον Μάρτιο, όσο και τα 7,2 δισ. που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

​​Πάντως οι πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο, οι οποίες ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να δεσμευθεί σχετικά σε συνέντευξή του, είναι εδώ και εβδομάδες το μεγαλύτερο αγκάθι στις συζητήσεις με την τρόικα.
Το ΠΑΣΟΚ πάντως διαμήνυσε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Είναι ζωτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εσωτερική ψυχολογία και τη διεθνή εικόνα της χώρας να μην επαναλαμβάνεται με αφορμή κάθε επίσκεψη της τρόικας, το σκηνικό της αβεβαιότητας».

​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top