Ρομπάι: Η φοροδιαφυγή στοιχίζει στην Ε.Ε. περίπου 1 τρισ. ευρώ το χρόνο!

Ίση με τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για τα επόμενα εφτά χρόνια

Η φοροδιαφυγή στοιχίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 1 τρισ. ευρώ το χρόνο αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Rompuy σημείωσε πως το ζήτημα θα συζητηθεί τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αυξημένο πολιτικό momentum για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα. Η φοροδιαφυγή είναι άδικη για τους πολίτες που εργάζονται σκληρά και πληρώνουν τους φόρους τους ώστε η κοινωνία να δουλέψει. Είναι άδικη για τις εταιρείες που πληρώνουν τους φόρους τους αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταγωνιστούν καθώς άλλες δεν πληρώνουν.

«Για να σας δώσω μία ιδέα, ένα τρισεκατομμύριο ευρώ είναι περίπου το ίδιο όσο ολόκληρο το ΑΕΠ ή το συνολικό εισόδημα της Ισπανίας, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε.» τονίζει ο Rompuy.

«Είναι περίπου όσος ολόκληρος ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για επόμενα εφτά χρόνια. Και είναι 100 φορές περισσότερα από το δάνειο που συμφωνήθηκε πρόσφατα για την Κύπρο.» «Η φοροδιαφυγή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις χώρες που χρειάζονται πόρους για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top