Υπέρμαχος του «bail-in» ο Όλι Ρεν για τη διάσωση των τραπεζών

«Θα τις σώζουν μέτοχοι και πιστωτές»

Υπέρμαχος του «bail-in» για τη διάσωση των τραπεζών παρουσιάζεται ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Wall Street Journal, Die Welt και Handelsblad.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τάχθηκε υπέρ της ταχείας δημιουργίας μηχανισμού αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πρόσθεσε πως οι κανόνες πρέπει να αποσαφηνιστούν τώρα.
Ο Όλι Ρεν υπενθύμισε το ευρωπαϊκό σχέδιο που προβλέπει οι μέτοχοι και οι πιστωτές μίας τράπεζας που αντιμετωπίζει δυσχέρειες θα καλούνται κατά προτεραιότητα να επωμισθούν τα βάρη, στο πλαίσιο της εκ των έσω διάσωσης (bail-in).
Ο ίδιος, συμπλήρωσε πως εάν αυτό δεν επαρκεί, τότε θα παρεμβαίνει το ενδιαφερόμενο κράτος και ως έσχατη λύση θα προβλέπεται η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Προσερχόμενος, εξάλλου, στο Eurogroup του Λονδίνου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε αναφερόμενος στο θέμα της διάσωσης των τραπε��ών πως «πρέπει να φύγει κάθε αβεβαιότητα που υπάρχει. Με ισχυρή πολιτική βούληση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top