Δάνειο-μαμούθ για τις συντάξεις του ΙΚΑ

Μεγάλο το πρόβλημα ρευστότητας στο Ίδρυμα

Δάνειο-μαμούθ για τις συντάξεις του ΙΚΑ
Μπορεί να είναι συνηθισμένη, πλέον, πρακτική ο δανεισμός του ΙΚΑ για την πληρωμή δώρων και συντάξεων, ωστόσο είναι από τις λίγες φορές που το ποσό φθάνει σε τόσο μεγάλα ύψη.
Προκειμένου να «βγάλει» τις πληρωμές του μήνα, το Ίδρυμα θα δανειστεί με βραχυπρόθεσμο έντονο δανεισμό έως και 350 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΤΕΑ -το νεοσύστατο επικουρικό ταμείο μισθωτών- για 13 ημέρες (ήτοι από 25/4 ως 08/05), ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από τα διαθέσιμα του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ.
Ο βασικός λόγος για τη λήψη του δανείου αναφέρεται στην εισήγηση που παρουσιάστηκε προς έγκριση στο χθεσινό ΔΣ, η οποία κάνει λόγο για «πρόβλημα ρευστότητας» κατά την πληρωμή παροχών και κυρίως συντάξεων στο τέλος του μήνα.
Ο δανεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που οφείλεται εν πολλοίς στην συνεχή μείωση των εσόδων. Στο α' δίμηνο του έτους οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top