«Καρφώνει» τη Βρετανία η Φέκτερ: Να της ζητήσουμε ό,τι ζητήσαμε από την Κύπρο!

Τη χαρακτηρίζει «νήσο ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!

«Νήσο ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος» χαρακτηρίζει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ τη Βρετανία.

Η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι εκείνο που ζητήθηκε από την Κύπρο «πρέπει να α��αιτηθεί και από τη Βρετανία καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι». Η ίδια, μάλιστα, συμπλήρωσε πως «πρέπει να τεθεί το θέμα για τις δυνατότητες που έχει η Βρετανία να αποτελεί φορολογικό παράδεισο και να συμβάλει στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η Φέκτερ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για την αυτόματη διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να συνιστούν μονόδρομο» και φέρει το παράδειγμα του Ντέλαγουερ και της Νεβάδα που αποτελούν -σύμφωνα με την ίδια- φορολογικούς παραδείσους, διευκολύνοντα�� το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε ερώτηση για το Λουξεμβούργο αλλά και τη χώρα της που προτίθενται να διατηρήσουν το τραπεζικό απόρρητο για τους ημεδαπούς καταθέτες, η Φέκτερ σημείωσε πως «ήδη η Αυστρία συνεργάζεται για το άνοιγμα λογαριασμών σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή φορολογική απάτη, ενώ από την άλλη φορολογεί τους τόκους κι αποδίδει το φόρο στη χώρα προέλευσης του καταθέτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top