HSBC: Ασφαλείς οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, μην επηρεάζεστε από την Κύπρο

Τι αναφέρει για Πειραιώς-Alpha – Πόσες είναι οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην Ελλάδα

HSBC: Ασφαλείς οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, μην επηρεάζεστε από την Κύπρο

«Η Κύπρος αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και οι ευρωπαϊκές καταθέσεις είναι καλά προστατευμένες» ξεκαθαρίζει σε σημερινή της έκθεση η HSBC.

Η βρετανική τράπεζα επισημαίνει ότι οι εξασφαλισμένες κατ��θέσεις συνολικά στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται σε 8,9 τρισ. ευρώ και σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσαν να καλύψουν ζημίες 2,8 τρισ. ευρώ πριν κουρέψουν τις ανασφάλιστες καταθέσεις (δηλαδή αυτές που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την HSBC, οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην Ευρώπη ανέρχονται ως εξής: 23 δισ. ευρώ για την Κύπρο, 63 δισ. για την Ελλάδα, 73 δισ. για την Πορτογαλία, 78 δισ. για το Βέλγιο, 119 δισ. για την Αυστρία, 322 δισ. για τις σκανδιναβικές χώρες, 392 δισ. για την Ολλανδία, 458 δισ. για τη Γερμανία, 549 δισ. για την Ελβετία, 558 δισ. για την Ισπανία, 656 δισ. για την Ιταλία, 851 δισ. για τη Γαλλία και 1,980 τρισ. για τη Βρετανία και 6,120 τρισ. ευρώ για το σύνολο...

Τι λέει για Πειραιώς και Alpha

Η HSBC, αφού τονίζει ότι οι ελληνικές καταθέσεις είναι ασφαλείς, υπογραμμίζει ότι σε μεγάλο δείγμα ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό ασφαλισμένων καταθέσεων επί του συνόλου, που προσεγγίζει το 50%.

Από την άλλη, σημειώνει ότι η Alpha Bank διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα από ομολογιακές εκδόσεις (ξεπερνούν το 35% των συνολικών περιουσιακών της στοιχείων) που μπορούν να απορροφήσουν κραδασμούς πριν κουρευτούν καταθέσεις από όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top