Η λιτότητα φουντώνει την ανεργία, λέει η ΓΣΕΕ και ζητεί άμεσα μέτρα

Εκτιμά ότι είναι μεγαλύτερη η πραγματική ανεργία από το 27,2% της ΕΛΣΤΑΤ

Στην περιοριστική πολιτική και τη λιτότητα αποδίδει τη συνεχή αύξηση της ανεργίας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Με την εκτίμηση ότι η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια ανέργους, η ΓΣΕΕ ζητεί λήψη μέτρων άμεσα για την ανάσχεση του φαινομένου που έχει δραματικές συνέπειες για την κοινωνία και τα Ταμεία.

Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 27,2% τον Ιανουάριο του 2013, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων «για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κατ' επέκταση της δραματικής κατάστασης που βιώνει πλέον κάθε ελληνική οικογένεια αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ακόμη, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι «η ��ραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια ανέργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όλους όσοι αδυνατούν να καλύψουν με τα ελάχιστα μεροκάματα τις βασικές τους ανάγκες».

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top