Ο Πολ Τόμσεν «κάνει ιδιαίτερα» στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων!

Ζητούμενο η απομάκρυνση των επίορκων

Ο Πολ Τόμσεν «κάνει ιδιαίτερα» στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων!

Τις δικές τους «πανελλήνιες» δίνουν τρόικα και κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η απομάκρυνση 2.000 επιόρκων μέχρι τον Ιούνιο και πιθανώς άλλων 5.000 έως τα τέλη του έτους!

Τόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών, όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης που συνδέονται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις κάνουν εντατικά ιδιαίτερα μαθήματαστην εκκαθάριση του Δημοσίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μούτρα στο διάβασμα έχει πέσει και ο σκληρός του ΔΝΤ στη χώρα μας κύριος Πόλ Τόμσεν, ο οποίος κάνει …ταχύρυθμα με "καθηγητή" τον Μανιτάκη στο …. πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων και τις διαδικασίες ελέγχου των επιόρκων με σκοπό να μάθει ποια είναι τα «αγκάθια» που καθυστερούν την έκδοση οριστικών αποφάσεων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια!

«Φρένο» πάντως στα σενάρια περί αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου επιδιώκει να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις ευ��ογίες και του υπουργού οικονομικών . Στο μόνο που ίσως κάνει πίσω το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι χρόνοι διαφόρων προθεσμιών, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πειθαρχικό δίκαιο. «Μπορούν να συμπτυχθούν στο μισό ή ακόμη περισσότερο», σχολίαζαν.

Για παράδειγμα, βάσει των όσων ισχύουν σήμερα, δίνεται περιθώριο 4 μηνών από την παραπομπή κάποιου υπαλλήλου μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, προθεσμία 60 ημερών για να υποβάλει ο υπάλληλος αίτηση ανάκλησης σε περίπτωση που η απόφαση δεν υπόκειται σε ένσταση και προθεσμία 30 ημερών αν υπάρχει δικαίωμα ένστασης στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου για τους επιόρκους που ζητήθηκαν από την τρόικα, 3.900 εκκρεμείς υποθέσεις βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί 1.029 αποφάσεις αυτοδίκαιης αργίας ή οριστικής παύσης υπαλλήλων. Παράλληλα, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσουν στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νέες περιπτώσεις επιόρκων (Δεκεμβρίου 2012 - Μαρτίου 2013)!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top