Απόρρητο έγγραφο-ΒΟΜΒΑ: 20.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014

Δείτε μια προς μια τις απαιτήσεις των δανειστών!

Απολύσεις εδώ και τώρα, ζητά η τρόικα χωρίς δεύτερη κουβέντα! Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κάνουν βήμα πίσω σε αυτήν τους, την απαίτηση, αντιθέτως σκληραίνουν τη στάση τους ζητώντας αναλυτικά χρονοδιαγράμματα με τις ενέργειες και τις δεσμεύσεις που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,προκειμένου να «κλείσει» το ζήτημα του Δημοσίου.

Όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης για το θέμα του Δημοσίου και αποτελεί «πρόγευση» του Μνημονίου 4, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν μέχρι το τέλος του 2014 να έχουν απολυθεί 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι!!

Οι τροϊκανοί απαιτούν μάλιστα να υπάρχει πλάνο με τις αποχωρήσεις μέσω απόλυσης των υπαλλήλων ανά τρίμηνο και η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα με την οποία θα επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκπλήρωση των στόχων που θέτουν ο κος Τόμσεν και η παρέα του!

��Κατά… Τρόικα» Ευαγγέλιο!

Tο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθεί κατά γράμμα από την κυβέρνηση γράφει... τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που είναι :

-Να ολοκληρωθούν τα σχεδιαγράμματα στελέχωσης για 275.000 υπαλλήλους φορέων του δημοσίου τομέα.

-Να τεθούν άμεσα 8.500 υπάλληλοι σε κινητικότητα.

-Να γίνουν άμεσα 2.000 απολύσεις (σ.σ. επίορκοι).

-Να εγκριθούν τριμηνιαία πλάνα για 20.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014, περιλαμβανομένων των 7.500 που ζητούνται μέχρι το τέλος του 2013.

-Να τηρηθεί η μνημονιακή δέσμευση, σύμφωνα με την οποία 12.500 υπάλληλοι θα έχουν τεθεί σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013. Επιπλέον έως τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια στελέχωσης για συνολικά 450.000 υπαλλήλους και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια στελέχωσης για όλη τη γενική κυβέρνηση (!).

- Μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία … για την ιστορία δεν έχει καν αρχίσει!!!

Στο έγγραφο-φωτιά γίνονται συγκεκριμένες διευκρινίσεις για το πώς ��πορούν να αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα , ενώ υπό αίρεση βρίσκεται επί της ουσίας και η αναλογία 1:1 για την αντικατάσταση των επίορκων.

Ειδικότερα, όσοι τεθούν σε κινητικότητα, «οι πλεο��άζοντες», «θα δώσουν τη δυνατότητα για πρόσληψη νέου προσωπικού εκεί όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού με προσόντα» . Η τρόικα αν και εμφανίζεται θετική στην αντικατάστασή τους σε αναλογία 1:1, θέτει προϋποθέσεις και υπογραμμίζει πως η αναλογία των προσλήψεων θα μειώνεται όταν δεν υλοποιούνται οι συνολικοί στόχοι!

Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν ξανά επί τάπητος στη νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα λίγο πριν αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup.

«Το Δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε τα μεσάνυχτα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μ��τά τη χθεσινή, μαραθώνια σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top