Μήνυμα από Βρυξέλλες: το Eurogroup της Παρασκευής δεν θα λάβει απόφαση για την Ελλάδα

Ικανοποίηση από την Ε.Ε. για τις συνομιλίες τρόικας- κυβέρνησης .

Μήνυμα από  Βρυξέλλες: το Eurogroup της Παρασκευής δεν θα λάβει απόφαση για την Ελλάδα
Δεν αναμένεται να λάβει απόφαση για την επόμενη δόση της Ελλάδας το άτυπο Eurogroup, στην συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, διαμήνυσαν οι Βρυξέλλες, μέσω κοινοτικού αξιωματούχου. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί πιθανότατα στην «επίσημη» συνεδρίασή του τον Μάιο και εφόσον ολοκληρωθούν ικανοποιητικά οι διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των συνομιλιών της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. «Οι συζητήσεις με την τρόικα στην Αθήνα προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank, ανέφερε ότι η τρόικα είχε εκφράσει από την αρχή τις αντιρρήσεις της, λόγω του μεγέθους της νέας τράπεζας και χαρακτήρισε «ψίθυρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τις ερμηνείες για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Όπως επίσης διαμήνυσε, το Eurogroup της Παρασκευής αναμένεται να δώσει την πολιτική έγκρισή του για το μνημόνιο της Κύπρου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσής του από τα εθνικά κοινοβούλια, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Ανέφερε ακόμα ότι αύριο ξεκινά στη Λευκωσία ο εξωτερικός έλεγχος για την εφαρμογή της νομοθεσίας για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, ενώ το ίδιο θέμα θα συζητηθεί και στο Eurogroup.Διαβεβαίωσε όμως ότι η διάσωση της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο.

Το άτυπο Eurogroup θα εξετάσει και την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, με την τρόικα να εξετάζει πέντε πιθανά σενάρια με το ένα από αυτά να προβλέπει επταετή επιμήκυνση. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν αναμένεται απόφαση.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top