Παπούλιας στον Αβραμόπουλο: Τι γίνεται με τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των δύο πολιτικών!

Παπούλιας στον Αβραμόπουλο: Τι γίνεται με τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

​Οι γερμανικές αποζημιώσεις ήταν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια με τον υπουργό εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο.

«Θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική», είπε ο κος Αβραμόπουλος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ρώτησε τι γίνεται με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς ο ίδιος είχε διατυπώσει τη σχετική νόταμ (διακοίνωση) στη γερμανική πλευρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο κος Αβραμόπουλος διευκρίνισε πως μετά από αξιολόγηση του υπουργείου εξωτερικών ένα πόρισμα έχει ήδη προωθηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έτσι ώστε η ελληνική κυβέρνηση να έχει στα χέρια της και νομική τεκμηρίωση για το ζήτημα αυτό

«Περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα» πρόσθεσε ο κος Αβραμόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ καλή» την απαντητική επιστολή που έστειλε ο κος Αβραμόπουλος στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου.

«Τη διάβασα με προσοχή», πρόσθεσε ο Πρόεδρος με τον κο Αβραμόπουλο να τονίζει την αρχή της έντιμης διπλωματίας

«Σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών. Για όλα αυτά, έχουμε στοχευμένη πολιτική και συγκριτικά με αυτό που σας είχα πει την τελευταία φορά, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, είναι θετικά και προχωράμε», κατέληξε ο υπουργός.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top