ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ένταση και κόντρες στη Βουλή

Για το επίμαχο άρθρο που αφορά τα δάνεια των κομμάτων

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Ένταση και κόντρες στη Βουλή

​Με παρατράγουδα και χωρίς ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο που αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ψηφίστηκε στο σύνολό του ο επενδυτικός νόμος.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του έχει υποβάλλει πρόταση ονομαστικής όχι στο σύνολο του νομοσχεδίου , αλλά στο άρθρο που περιελήφθη στο νομοσχέδιο και αφορά ενδεχόμενη απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ευρύτερου τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στη συνέχεια ο προεδρεύων κος Τραγάκης, ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να μετατρέψει ο ίδιος την ονομαστική επί του άρθρου σε ονομαστική επί του συνόλου , γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να το κάνει. Ο κος Παπαδημούλης δεν το έκανε και έτσι η ψηφοφορία ακυρώθηκε και το νομοσχέδιο πέρασε με απλή διαδικασία!

Μετά από αυτό, ο κος Παπαδημούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" και είπε ότι θα καταθέσει ρύθμιση για την ακύρωση αυτή της διάταξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης επίσης τόνισε ότι «γίναμε μάρτυρες ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» και απευθυνόμενος προς το προεδρείο της Βουλής είπε ότι «βάλατε στο συρτάρι την ονομαστική ψηφοφορία».

Στο ίδιο μήκος και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση έφερε νύχτα την τροπολογία για να γλιτώσει τους επιόρκους τραπεζίτες για παράνομα δάνεια 225 εκατ. ευρώ που έδωσαν στα κόμματα.

«Εμείς θα ζητήσουμε από το σώμα και τους βουλευτές την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του προεδρεύοντος Γιάννη Τραγάκη», είπε ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας την πρόθεση του κόμματός του να αποχωρήσει έως ότου «επανέλθει η νομιμότητα», όπως τόνισε.

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης -παρότι δεν δέχθηκε ότι η τροπολογία αφορά στα κόμματα- ζήτησε την απόσυρσή της με την αιτιολογία ότι υπήρξε εκπρόθεσμη και ως εκ τούτου παραβιάζεται ο Κανονισμός και πλήττονται οι θεσμοί.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top