«Ντόρτια» ρίχνει η τρόικα!!!

Το "θρίλερ" της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται!

«Ντόρτια»  ρίχνει η τρόικα!!!

​Με την κυβέρνηση να περιμένει το «ΝΑΙ» για την εκταμίευση της καθυστερημένης δόσης του Μαρτίου, η τρόικα βρίσκει την ευκαιρία για ακόμη μια φορά ….να «πατήσει το πόδι» στο οικονομικό επιτελείο και να ασκήσει βέτο για μια σειρά θεμάτων προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για τα ζεστά και μετρητά ευρώ!

Μπορεί στα περισσότερα ζητήματα κυβέρνηση και τρόικα να έχουν δώσει τα χέρια, ωστόσο όπως μαρτυρούν πηγές του υπουργείου οικονομικών υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα.

Τα «θέλω» της τρόικας

Οι εκπρόσωποι των δανειστών το δήλωσαν σε όλους τους τόνους πως απαιτούν την εδώ και τώρα:

1)Αποχώρηση των επίορκων και μη συνεπών υπαλλήλων και την ταυτόχρονη πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου τομέα. Μέχρι τα τέλη του 2013 πρέπει να αποχωρήσουν 7500 υπάλληλοι.

2)Επιτάχυνση των φορολογικών ελέγχων σε ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων και επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν μάλιστα ως προαπαιτούμενο για τη δόση των 2,8 δις ευρώ την ολοκλήρωση ενός σημαντικού αριθμού φορολογικών ελέγχων.

3)Ενδυνάμωση και ανεξαρτητοποίηση της νέας Γενικής Γραμματείας Εσόδων, προκειμένου να υπάρξει πλήρης απεγκλωβισμός της από πολιτικές πιέσεις.

4)Πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όπως έχει δεσμευτεί σχετικά η χώρα μας από το πρώτο μνημόνιο.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν ξανά επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του κου Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να κλείσουν όσο το δυνατό περισσότερα «μέτωπα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top