Η νέα σελήνη φέρνει και την τελική συμφωνία για τις απολύσεις !!!

Επίορκοι,κοπανατζήδες και διορισθέντες με πλαστά χαρτιά στο στόχαστρο

Η νέα σελήνη φέρνει και την τελική συμφωνία για τις απολύσεις !!!

​Προ των πυλών είναι οι απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά και τις χθεσινές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει με τους επίορκους, «κοπανατζήδες» και διορισθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, αλλά, κατόπιν, εντός του καλοκαιριού, θα τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο για τις απολύσεις περίπου 20.000 υπαλλήλων, μέχρι το τέλος του 2014 (αντί 25.000 που προέβλεπε το Μνημόνιο).

Μάλιστα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε ότι, μέχρι το καλοκαίρι, μπορούν να φύγουν με τη διαδικασία αυτή περίπου 2.000 υπάλληλοι, με την επιτάχυνση της συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να παραδοθεί στην τρόικα και το πλάνο για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων ανά τρίμηνο, μέχρι και το τέλος του 2014, χωρίς να διευκρινίζεται με ποια διαδικασία, αλλά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση φοβάται το όρο «απολύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και τρόικα έχουν «δώσει τα χέρια» στα ζητήματα του ΕΕΤΗΔΕ, των δόσεων αποπληρωμής των χρεών προς εφορία και Ταμεία, στη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να πιέζει τους εκπροσώπους των δανειστών να εγκρίνουν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και να επανεξετάσουν τη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, για την επόμενη περίοδο.

Όπως όλα δείχνουν η τελική συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας πιθανόν θα ολοκληρωθεί σήμερα, στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι ξένοι ελεγκτές με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, που καθυστερεί από τον περασμένο μήνα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top