Το ποσό των 1,3 δισ.ευρώ αντλήθηκε από εξάμηνα έντοκα γραμμάτια

Με αμετάβλητο επιτόκιο 4,25%

​Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα, Τρίτη, το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με αμετάβλητο κόστος έναντι της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας στο 4,25% έναντι 4,25% αντίστοιχης δημοπρασίας στις 5 Μαρτίου 2013.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφο­ρές ύψους 1,6 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,60 φορές, και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγω��ιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 12 μμ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top