Κλείνει μέτωπα ο Στουρνάρας, περιμένοντας τον …Τόμσεν!

Νέα συνάντηση ΥΠΟΙΚ-τρόικας-Έρχεται στην Αθήνα ο σκληρός του ΔΝΤ

Κλείνει μέτωπα ο Στουρνάρας, περιμένοντας τον …Τόμσεν!

​Ακόμη μια κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας θα έχει το απόγευμα της Τρίτης στις 16.00 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να κλείσει τα «μέτωπα» γύρω από τα εκκρεμή ζητήματα, με επίκεντρο την κινητικότητα στο δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορ��ες, κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται κοντά στη συμφωνία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, τη μείωση των συντελεστών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) κατά 15% και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Αυτά είναι και τα θέματα στα οποία θα επικεντρώσουν την προσοχή τους ο υπουργός οικονομικών και οι τροικανοί!

Στόχος του κου Στουρνάρα είναι να βάλει τις βάσεις μιας οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ώστε στο Eurogroup του Δουβλίνου τη προσεχή Παρασκευή να παρουσιάσει στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει από το Eurogroup ενδείξεις για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου!

Έρχεται το βαρύ πυροβολικό!!!!

Ο σκληρός της τρόικας και επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για να μιλήσει σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Φυσικά ο Τόμσεν θα ζητήσει να λάβει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, οπότε είναι πιθανό επαφές του κου Στουρνάρα με την τρόικα να συνεχισθούν ως την επόμενη Δευτέρα.

Το σίγουρο είναι πως ο κος Τόμσεν δε θα καθίσει για πολύ στη χώρα μας, αφού την Τρίτη θα πρέπει να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top