Εσείς… είστε «ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ»; Με ένα ΚΛΙΚ βλέπεις αν το παράνομο ακίνητο σου νομιμοποιείται!

Νόμος "σκούπα" ακόμη και για αυθαίρετα που δεν έχουν ούτε οικοδομική άδεια!

​«Κοντή γιορτή» για το νέο Νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση των προ του 1975 αυθαιρέτων. Αν δηλαδή έχτισες πριν το 1975, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς, αφού το παράνομο φτωχοκαλυβάκι σου θα είναι νόμιμο και με τη βούλα της κυβέρνησης είτε διαθέτει οικοδομική άδεια είτε όχι!

Πως μπορείς να αποδείξεις ότι δεν… ήσουν ελέφαντας!!!

Για να νομιμοποιήσεις βέβαια το ακίνητο σου, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδείξεις ότι όντως το έχτισες πριν το 1975! Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε με δημόσιο έγγραφο είτε με αεροφωτογραφίες. Προσοχή όμως, γιατί θα απαιτείται τεχνική έκθεση αλλά και η καταβολή εφάπαξ ποσού υπό μορφή παραβόλου!!!

Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει τη�� οικοδομική άδεια ή νομίμως δεν διαθέτουν (παραδείγματος χάριν σε περιπτώσεις σεισμοπαθών), παράλληλα όμως ανεβαίνει η αξία δεκάδων ακινήτων ιδίως της περιφέρειας που τώρα μπορούν να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν!!!

Ποια ακίνητα ΔΕΝ νομιμοποιούνται ακόμη και αν έχουν χτιστεί πριν το 75’!!!

Για κτίσματα που προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος και έχουν αναγερθεί σε δάση, αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλό και παραλία δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω!

Γιατί το 1975 και όχι το…. 1985;

Το 1975 αποδεικνύεται κομβική χρονιά καθώς χωρίζει τα αυθαίρετα σε παλιά και νέα. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, επιση��αίνεται πως η συγκεκριμένη χρονιά επιλέχτηκε καθώς τότε τέθηκε σε ισχύ το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας με τις νέες αυστηρές διατάξεις περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Λύσεις όμως θα υπάρξουν και για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τα οποία ανεγέρθησαν μετά το 1975 .Αυτά μπορούν να ενταχθούν στις άλλες διατάξεις περί νομιμοποίησης ή στην τακτοποίηση για 30 χρόνια.

Η ιστορία των αυθαιρέτων πάντως και οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία όσον αφορά τις ρυθμίσεις, τα πρόστιμα, τις άδειες και τις κατεδαφίσεις τους θα μπορούσε να γίνει σίριαλ, όπως η αξέχαστη σειρά του Mega «οι Αυθαίρετοι» που σάρκαζαν με μοναδικό τρόπο τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του … Έλληνα!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top