Η Deutsche Bank συνιστά: "μακριά από το ευρώ"!

Αλλά η Goldman Sachs προβλέπει άνοδο της τιμής του

Σαφείς αποστάσεις από το ευρώ συστήνει η Deutsche Bank να τηρήσουν στο προσεχές διάστημα οι επενδυτές.
Όπως ο οίκος αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και τον αντίκτυπο αυτής στις κινήσεις του ευρώ, "η άνοδος του νομίσματος στην τρέχουσα συγκυρία δεν θα έχει διάρκεια".

"Μην αγοράζετε ευρώ παρά την άνοδο" συστήνει χαρακτηριστικά η Deutsche Bank, στην τελευταία έκθεσή της, υπό τον τίτλο "EUR/USD Squeeze Higher Purely Position Driven; Don't Buy Into It".

Τα οικονομικά μεγέθη στην Ευρωζώνη, εκτιμά ο οίκος, ολοένα και αποδυναμώνονται.

Η Deutsche Bank προβλέπει περαιτέρω ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, λόγω της στάσης που τηρεί στην τρέχουσα συγκυρία η κεντρική αμερικανική τράπεζα, η Fed.

"Eπενδυτές, παραμείνετε bearish (απαισιόδοξοι) έναντι του ευρώ. Μην κάνετε αγορές, ακόμη κι αν η άνοδος συνεχιστεί", υπογραμμίζει η Deutsche Bank.

Το ευρώ έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή, παρά τη δραματική διάσωση της Κύπρου και την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, αναφέρει σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος η Goldman Sachs.

Ο οίκος, παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη, προβλέπει διαμόρφωση του ευρώ στα 1,36 δολ. σε ορίζοντα δύο μηνών από σήμερα και εκτίναξή του στα επίπεδα των 1,40 δολ. στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top