Τα «3 Α» του ΙΟΒΕ: Ανεργία, Αβεβαιότητα, Απαισιοδοξία!

Τι εκτιμά για υφεση, πληθωρισμό, κατανάλωση και διαπραγματεύσεις;

​«Καμπανάκι κινδύνου» για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς αβεβαιότητας «χτυπά» στην τριμηνιαία έκθεσή του το ΙΟΒΕ, επισημαίνοντας πως «αν αυτό συμβεί τότε θα επηρεαστεί κατά κύριο λόγο ο τραπεζικός τομέας και μέσω αυτού η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα Δευτέρα οι επικεφαλής του ΙΟΒΕ κ.κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και Ραφαήλ Μωσυής ανέφεραν μεταξύ των άλλων ότι η ύφεση στη διάρκεια του 2013 θα διαμορφωθεί στο 4,6% - αν και όπως είπαν αυτή η εκτίμηση είναι μάλλον αισιόδοξη.

Σχολιάζοντας την περίπτωση της Κύπρου και των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι «επειδή στην Ελλάδα οι ανοσοποιητικοί μηχανισμοί είναι αδύνατοι τυχόν διάχυση του προβλήματος της Κύπρου προς την χώρα μας μπορεί να έχει συνέπειες σοβαρότερες και μεγαλύτερης διάρκειας από ό,τι στη Μεγαλόνησο».

Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ προέβλεψαν:

-μηδενικό πληθωρισμό το 2013,

-συνέχιση της μείωσης της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης - αλλά με ηπιότερους ρυθμούς,

-αύξηση της ανεργίας στο 27,6%

Τέλος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, οι εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ εκτιμούν πως το δυσκολότερο κομμάτι των συνομιλιών θα είναι στο τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top