Λαγκάρντ: «Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα»

Αι��ιοδοξία για το μέλλον του ευρώ

Λαγκάρντ: «Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα»

​Την σιγουριά πως «το ευρώ έχει μπροστά του ένα στέρεο μέλλον», εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ στην Κίνα, ευχήθηκε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα να μην χρειαστεί σχέδιο διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Πιστεύω πως η συλλογική πολιτική βούληση να διατηρήσουμε, να προασπίσουμε και να ενισχύσουμε την ευρωζώνη, έχει υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε η Λαγκάρντ, εκτιμώντας πως «το ευρώ έχει μέλλον και ένα μέλλον μακροπρόθεσμο».

Για την Κύπρο, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως αποτελεί μοναδική περίπτωση και ότι η οικονομία της αντιπροσωπεύει μόνο το 0,2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Ήταν μια περίπτωση πολύ ειδική από πολλές απόψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρξουν περαιτέρω κρίσεις στην Ε.Ε., η Λαγκάρντ απάντησε: «Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα. Η πιο ακριβή μου ελπίδα είναι πως δεν θα υπάρξει άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε δυσκολία που θα έχει ανάγκη μια βοήθεια τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους όσο και από το ΔΝΤ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top