Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι μέλλει γενέσθαι με τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ!

Όλι Ρεν:«Είναι ιερές, δε θα πειραχθούν» - Μπαρόζο:«Και αυτές κούρεμα αν χρεαστεί»!

Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι για το τι μέλλει γενέσθαι και μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τη μέγιστη σημασία που έχει ένα θέμα τόσο μαζικού ενδιαφέροντος!

Αναφερόμαστε στο «φλέγον» θέμα ενός ενδεχόμενου κουρέματος σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ που άνοιξε -μοιραία- για την Ευρώπη μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Τα μηνύματα είναι άκρως αντιφατικά, μπερδεύοντας την κοινή γνώμη και δημιουργώντας ανησυχίες σε καταθέτες (μικρούς και μεγάλους) αλλά και προβλήματα -όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι- στην αξιοπιστία της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Μπορεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν χθες με δήλωση βόμβα να τόνισε ότι η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο κουρέματος σε καταθέσεις εάν χρειαστεί να διασωθεί τράπεζα αλλά χωρίς να πειραχτούν οι ιερές -όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε- καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν ��ανουέλ Μπαρόζο φαίνεται να έχει άλλη γνώμη.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα είπε ότι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης «νομιμοποιείται η επιβολή εισφοράς επί των καταθέσεων ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ»!

Κι αν διατηρείτε φρούδες ελπίδες ότι μπορεί να μην ήθελε να πει αυτό ακριβώς ή να ισχύει η δήλωση του Όλι Ρεν, κορυφαίο στέλεχος της Κομισιόν -μιλώντας στο Πρώτο Θέμα- όχι μόνο επιβεβαιώνει πλήρως τις δηλώσεις Μπαρόζο αλλά βάζει και νέα δεδομένα στο τραπέζι!

Ποια είναι αυτά; Του κουρέματος καταθέσεων και στις καταθέσεις πολιτών του κράτους που βρίσκεται σε κίνδυνο που είναι σε τράπεζες άλλων χωρών, μετά από διακρατική συμφωνία! Για παράδειγμα, σα να λέγαμε, δηλαδή, στην περίπτωση της Κύπρου ότι θα μπορούσε να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις Κυπρίων σε τράπεζες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας κλπ!

Μη βιάζεστε να σταυροκοπηθείτε, θα ακούσουμε και πολλά ακόμη…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top