Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Νέο ραντεβού σήμερα στο Υπ. Οικονομικών

Συμφωνία για απολύσεις των επίορκων-Στουρνάρας: "Σημαντική πρόοδος"

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσε��ς με την τρόικα: Νέο ραντεβού σήμερα στο Υπ. Οικονομικών

Για περισσότερες από δύο ώρες βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των δανειστών σε ένα κρίσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο θα έγινε προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το σύνολο των εκκρεμοτήτων γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της διαπραγμάτευσης (κινητικότητα στο Δημόσιο, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ενιαίος φόρος ακινήτων, συγχώνευση Εθνικής-Eurobank) από τα οποία εξαρτάται η συμφωνία προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 2,8 + 6 δισ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε νέα σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι "υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις".


Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τα μέλη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στη συνομιλία των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Η κυβέρνηση φέρεται πλέον αποφασισμένη να προχωρήσει στις απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο των επίορκων και των υπαλλήλων που δεν προσέρχονται κανονικά στη δουλειά τους εδώ και καιρό και βαρύνονται με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να αντικατασταθούν με ισάριθμους υπαλλήλους που θα εισέρχονται από τον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα φαίνεται να δέχεται τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς για το δημοσιονομικό κενό αρκεί όσα αναγράφονται στα χαρτιά να γίνουν και πράξη.

Χρακτηριστικό της δυσκολίας που παρουσιάζουν, για άλλη μία φορά, οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι το ξέσπασμα του υπουργού Οικονομικών προς τα μέλης της τρόικας που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής: «Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα» φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top