Κύπρος: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων

Παρατείνονται ωστόσο για άλλη μία εβδομάδα

Παράταση και… χαλάρωση!

Η Κύπρος, με νέο διάταγμά της κυβέρνησης, αποφάσισε την παράταση των περιορισμών που είχε επιβάλει στις κινήσεις κεφαλαίων για άλλη μία εβδομάδα αλλά την ίδια ώρα προέβη στην εν μέρει χαλάρωσή τους.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα του ΥΠΟΙΚ, τα νομικά πρόσωπα θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 10.000 ευρώ σε μηνιαία βάση από τράπεζα σε τράπεζα χωρίς δικαιολογητικά, ενώ τα φυσικά πρόσωπα εώς και 2.000 ευρώ.

Οι λοιποί περιορισμοί, όπως το όριο αναλήψεων των 300 ευρώ ημερησίως και η διαδικασία ελέγχου για πληρωμές υψηλότερες από 25.000 ευρώ παραμένουν σε ισχύ.

Ειδικότερα, το νέο διάταγμα που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου περιέχει τις εξής τροποποιήσεις:

α) Επιτρέπονται πληρωμές (άλλες από τις επιταγές) ή μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ανά φυσι��ό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

β) Επιτρέπονται οι πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων που είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμούς σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 10.000 ευρώ μηνιαίως, ανά νομικό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα χωρίς την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top