Βόμβα μεγατόνων από Ρεν: Ετοιμάζεται σχέδιο-πλάνο για κούρεμα καταθέσεων!

«Σε περίπτωση κατάρρευσης τράπεζας θα την πληρώνουν επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες»

Από τη Βόρεια Κορέα τη... φοβούνται, από τον Όλι Ρεν ήρθε!

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξαπέλυσε βόμβα μεγατόνων μιλώντας στη φιλανδική τηλεόραση όπου και εξήγησε πως ετοιμάζεται πλάνο για κούρεμα καταθέσεων στην Ευρώπη!

«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση αλλά η ευρωπαϊκή οδηγία θα ορίζει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγαλοκαταθέτες» είπε ο Όλι Ρεν, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο θα προβλέπει μια αυστηρή ιεραρχία σε αυτούς οι οποίοι θα «πληρώνουν το μάρμαρο» στην περίπτωση της κατάρρευσης και διάσωσης μιας τράπεζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγγύηση των 100.000 ευρώ ισχύει απόλυτα και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι επ’ αυτού. Μάλιστα, για να υποστηρίξει την τοποθέτησή του χαρακτήρισε τις καταθέσεις αυτές «ιερές»!

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει νέα μέτρα για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την ύφεση.
​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top