Πούτιν: προς όφελος της Μόσχας η κρίση στην Κύπρο

«Άδικη η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων»

Πούτιν:  προς όφελος της Μόσχας η κρίση στην Κύπρο
Η κυπριακή κρίση μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της Μόσχας δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ενώ ενθάρρυνε τους πολίτες της χώρας του να επενδύσουν σε αυτήν, υποστηρίζοντας ότι η περιπέτεια της Κύπρου απέδειξε την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Δύσης. «Όσο περισσότερο “κουρεύετε” τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, για την οποία ανέφερε ότι «αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης».
Για το ίδιο ζήτημα αναρωτήθηκε: «Για εκείνους τους ανθρώπους που πήγαν και επένδυσαν ή απλώς κατέθεσαν εκεί προσωπικά τους χρήματα στις τράπεζες, χωρίς να παραβιάζουν κανένα νόμο, ούτε της Κύπρου, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα τους κούρεψαν το 60% των καταθέσεών τους, άραγε είναι αυτό δίκαιο;».
Όσον αφορά την κριτική που ασκείται στη Μόσχα, για το ότι επέτρεψε πολλά κεφάλαια να εξαχθούν στην Κύπρο, απάντησε: «Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top