Μέχρι 15 Απριλίου προλαβαίνετε για το ανασφάλιστο όχημα. Μετά… πρόστιμα φωτιά!

Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας έως 3 χρόνια αν εμπλακείτε σε ατύχημα!

Μέχρι 15 Απριλίου προλαβαίνετε για το ανασφάλιστο όχημα. Μετά… πρόστιμα φωτιά!

Λίγες ακόμη μέρες περιθώριο, έως τις 15 Απριλίου, έχουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Μετά έρχονται οι ειδοποιήσεις της ΓΓΠΣ και… πρόστιμα φωτιά!

Ειδικότερα, από τα μέσα Απριλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις. Εν συνεχεία, θα σταλούν «ραβασάκια» στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, ζητώντας την εντός 8 ημερών ασφάλιση και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ. Αν μάλιστα, δεν εισακουστούν οι παραινέσεις, τότε σε περίπτωση εντοπισμού το πρόστιμο γίνεται ακόμη πιο βαρύ και διαμορφώνεται σε 250 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, στα 500 ευρώ για τα ΙΧ και στα 1.000 ευρώ για τα φορτηγά.

Την ίδια ώρα, ο νέος νόμος αυστηροποιεί το πλαίσιο για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέποντας από πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 10 ημέρες μέχρι και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος με υπότροπο οδηγό!

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μπει ένας φραγμός στη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων (εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,5 εκ. οχήματα), τα οποία εκτός των άλλων, επιβαρύνουν ιδιαίτερα το επικουρικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο την περασμένη χρονιά δόθηκαν 9,3 εκ. ευρώ για ατυχήματα με ανασφάλιστα οχήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top