Τα έβαλε με τους φορολογικούς παραδείσους ο Σόιμπλε

Στο στόχαστρο του γερμανού ΥΠΟΙΚ οι offshore εταιρείες

Τα έβαλε με τους φορολογικούς παραδείσους ο Σόιμπλε
Σφοδρή επίθεση κατά των φορολογικών παραδείσων εξαπέλυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας μάλιστα από την ΕΕ να κινηθεί νομικά.

Αναφερόμενος τόσο στην περίπτωση της Κύπρου, όσο και στην έρευνα της Διεθνούς Συνεργασίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ), που έφερε στο φως περισσότερα από 2 εκατ. έγγραφα για offshore εταιρείες (μεταξύ των οποίων εκατοντάδες γερμανικές), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Χαίρομαι για αυτή την έρευνα που θα εντείνει τις πιέσεις» δήλωσε ��ιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι μένει να αποδειχθεί πόση από αυτή τη δραστηριότητα είναι πραγματικά παράνομη. «Μεγάλο μέρος από αυτά, όμως, βρίσκεται τουλάχιστον στην γκρίζα ζώνη» δήλωσε.

«Δεν μας αρέσει αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι επιτυχές και πως θα καταρρεύσει όπως έγινε στην Κύπρο» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να περιμένουν ότι θα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται. Στην περίπτωση της Κύπρου έχουμε διαπραγματευτική ισχύ που δεν έχουμε με άλλους φορολογικούς παραδείσους. Όταν όμως, οι τράπεζες σε κάποιο μέλος της ευρωζώνης χρεοκοπούν, δεν μπορούν να περιμένουν από άλλες χώρες της ευρωζώνης να τις καταστήσουν ξανά φερέγγυες».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top