Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη συνάντηση της τρόικας με Στουρνάρα

Αποχώρησαν οι συμμετέχοντες, ανοιχτά όλα τα θέματα!

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η πρώτη  συνάντηση της τρόικας με  Στουρνάρα
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μετέφερε τις προτάσεις των κυβερνητικών εταίρων, όπως διαμορφώθηκαν ύστερα και από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, από τους συμμετέχοντες που αποχώρησαν, όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με το μέτρο του ενιαίου τέλους ακινήτων, το οποίο οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να αντικαταστήσει το χαράτσι και να έχει προοδευτική κλιμάκωση, παρότι θα συνεχίσει να το εισπράττει το Δημόσιο μέσω της ΔΕΗ, για έναν ακόμη χρόνο.

Ερωτηματικό παραμένει επίσης εάν η τρόικα επιμένει για νέα μέτρα που θα αναπληρώσουν τις αποκλίσεις από τους στόχους, όπως και το εάν η πρόσφατη κρίση στην Κύπρο έχει επηρεάσει και σε ποια κατεύθυνση τις απαιτήσεις της.

​​​Πάντως πηγές του ΥΠΟΙΚ ισχυρίσθηκαν στους δημοσιογράφους ότι πήγε καλά η συνάντηση, αλλά παραδέχθηκε ότι είναι πολλά ακόμα τα θέματα τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που έγινε ανάμεσα σε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ερώτηση: Κλείσαμε κάτι σήμερα;

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Δεν θα κλείσει τίποτε εάν δεν κλείσουν όλα.

Ερώτηση: Το κλίμα;

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Καλό.

Ερώτηση: Για το φόρο, το «χαράτσι», σας είπαν κάτι;

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ; Δεν θα κλείσει τίποτε εάν δεν κλείσουν όλα μαζί.

Ερώτηση: Πότε θα βρεθείτε ξανά;

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Κάθε μέρα.

Ερώτηση: Για Eurobank και Εθνική μιλήσατε;

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Για όλα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν επεισοδιακή η αποχώρηση, καθώς αποδοκιμάσθηκαν οι τροϊκανοί από μέλη της οργάνωσης «Σπίθα» που προσπάθησαν να τους πλησιάσουν! Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαμαρτυρόμενους στην οδό Ερμού και η αποχώρηση της τρόικας έγινε μέσω της οδού Μητροπόλεως, χωρίς άλλα προβλήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top