Μοιάζει ψέμα αλλά είναι αλήθεια: Τον Μάρτιο οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις

Στοιχεία του υπουργείου Εργασίας!

Μοιάζει ψέμα αλλά είναι αλήθεια: Τον Μάρτιο οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις

​«Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς» λέει το λαϊκό άσμα που ταιριάζει γάντι στα νούμερα του υπουργείου εργασίας που βλέπουν σήμερα Πέμπτη το φως της δημοσιότητας! Τη στιγμή λοιπόν που η χώρα μαστίζεται από δραματικά ποσοστά ανεργίας ειδικά στους νέους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο μέσω ενός νέου συστήματος που δίνει συνεχώς στοιχεία για προσλήψεις και απολύσεις, το Μάρτιο οι προσλήψεις ήταν …. περισσότερες από τις απολύσεις!!

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιος του 2013 δεν ήταν από ότι φαίνεται γδάρτης και παλουκοκαύτης στην αγορά εργασίας , αφού προσελήφθησαν 46.488 και απολύθηκαν πολύ λιγότεροι, για την ακρίβεια 37.538 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους!

Σχολιάζοντας τη θετική διαφορά των 8.950 εργαζομένων αλλά και το νέο σύστημα που στηρίζεται στην ηλεκτρονική διασύνδεση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε το νέο σύστημα, χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης !

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο 1ο Εθνικό Συνέδριο για την Ανάπτυξη τόνισε: «Μετά από χρόνια συνεχούς αύξησης της ανεργίας τον περασμένο Φεβρουάριο, άρχισε η εικόνα να αντιστρέφεται και το Μάρτιο με βάση τα τελευταία στοιχεία του υπουργού Εργασίας εμφανίζεται για πρώτη φορά θετικό ισοζύγιο στο σύνολο προσλήψεων και απολύσεων».

Βίντεο mega

Φωτό: www.cartoonaday.com

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top