Σ.Κεδίκογλου: Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος κατά 15%

«Δεν βαφτίσαμε το κρέας, ψάρι»

Σ.Κεδίκογλου: Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος κατά 15%

Ικανοποιημένος με τη συμφωνία των τριών αρχηγών για τη μετατροπή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εμφανίστηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για ελάφρυνση όσων πληρώνουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ έως και 15% !

Μιλώντας στην “Κοινωνία ώρα mega”, o κος Κεδίκογλου είπε πως το μέτρο είναι κοστολογημένο, ενώ το χρηματοδοτικό κενό περίπου 200 εκατ. ευρώ που προκύπτει από τη μείωση, θα καλυφθεί από την ένταξη στον Ενιαίο Φόρο ακινήτων που νοίκιαζε το Δημόσιο αλλά και όσων είναι εκτός σχεδίου πόλης.

«Δεν βαφτίστηκε το κρέας, ψάρι. Είναι νέος ο τρόπος υπολογισμού θα είναι μεσοσταθμικά λιγότερος ο νέος φόρος ακινήτων, υπολογίζουμε από 10% έως 15%. Έχει κοστολογηθεί γιατί αυτά τα νέα ακίνητα που προστίθενται στη φορολογητέα βάση, δηλαδή τα ακίνητα που ήταν εκτός σχεδίου πόλης και φορολογούνταν με το χαμηλότερο συντελεστή, τα ακίνητα που νοίκιαζε το Δημόσιο από ιδιώτες, έχουμε μια διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και είναι κοστολογημένο γιατί έχουμε τα στοιχεία από τη ΔΕΗ, θα καλύψει αυτό το κενό της μείωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν θα υπάρξει ή όχι αφορολόγητο, ο κος Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και επανέλαβε πως μόνο για φέτος ο συγκεκριμένος φόρος θα εισπραχτεί μέσω της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος στα αγροτεμάχια, είπε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο γιατην ένταξη τους στο σύστημα του ενιαίου φόρου από το 2014.

Τέλος ο κος Κεδίκογλου τόνισε ότι σε αντίθεση με αυτά που λέγονται, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έγινε σε πολύ καλό κλίμα!

Δείτε ένα απόσπασμα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top