Ποιος τη χάρη σας! Εκτός από το νονό και τη λαμπάδα, θα έχετε και δωράκι από το Στουρνάρα!

Ποιους αφορά και τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για το ΦΠΑ

​Πασχαλιάτικα «δωράκια» σκέφτεται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών στους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρέχοντας κίνητρα σε εκείνους που υποβάλλουν ειλικρινείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 29 Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται «να αλλάξει το σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που οφείλεται με περιοδική δήλωση με σκοπό την παροχή κινήτρων για υποβολή ειλικρινών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν είναι σε θέση να καταβάλλει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού».

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο οικονομικών επιδιώκει να γεμίσει τα ταμεία του αλλά και να αλλάξει τη νοοτροπία αυτών που συστηματικά αποφεύγουν την καταβολή του ΦΠΑ, αλλά και αυτών που αποφεύγουν να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις γιατί δυσκολεύονται να καταβάλλουν τα χρήματα!

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά η οποία είχε ζητήσει να μην προχωρήσουν χωρίς διάλογο αλλαγές που, κατά πληροφορίες, προωθούνται στο σύστημα απόδοσης ΦΠΑ και προβλέπουν την κατάργηση των τριών δόσεων για την εξόφληση του οφειλόμενου φόρου, την αντικατάστασή τους με εφάπαξ καταβολή και κατάργηση των διακανονισμών.

Πάντως με τη διαδικασία που ισχύει τώρα, "κατά την υποβολή καταβάλλεται τουλάχιστον το 40% του οφειλόμενου φόρου και η κατ��βολή του υπολοίπου προσαυξημένου κατά 2% γίνεται σε δύο δόσεις, ενώ για τις ��κπρόθεσμες δηλώσεις απαιτείται η καταβολή του συνόλου του οφειλόμενου φόρου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top