Αναστασιάδης : με σοβαρότητα θα γίνει η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας

Ορκίσθηκαν σήμερα οι νέοι υπουργοί

Αναστασιάδης : με σοβαρότητα  θα γίνει η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας
Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, η ορκωμοσία των νέων Υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Για την κ. Αιμιλιανίδου ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαριτολογώντας ότι “επιτελούς μπορεί να προσφωνεί και μια κυρία στο Υπουργικό Συμβούλιο”, σημειώνοντας ότι “δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε σημαντικά βελτιώσει, είναι και τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου”. “Ακούμε και προσαρμοζόμαστε”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στο νέο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει “ύστερα από την ευαίσθητη και πολιτικά ορθότατη απόφαση” του προκατόχου του, “μιας καταξιωμένης προσωπικότητας της κυπριακής πολιτικής ζωής και όχι μόνο”. Εξέφρασε επίσης βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα επιτελέσει το καθήκον του στο ακέραιο και κατά τον καλύτερο τρόπο και θα αποδειχθεί αντάξιος του προκατόχου του.

Θα ακολουθήσουμε μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει” ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης για το πρόγραμμα της κυβέρνησής του. “Μπορεί να ανεστάλη, προς στιγμή, η κατά γράμμα υλοποίησης του – ευτυχώς για πολύ περιορισμένο χρόνο – αλλά χωρίς αμφιβολία οι δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν πρώτον συλλογικότητα και δεύτερον συνέπεια και στη δημοσιονομική πειθαρχία και σε όλα τα μέτρα εκείνα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατό στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας” ανέφερε.

Μιλώντας εκ μέρους και της Υπουργού Εργασίας, ο νέος ΥΠΟΙΚ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στα πρόσωπά τους και διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσουν όλες τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουν να πετύχουν στο έργο τους κάτω από την ηγεσία και καθοδήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη. ��Οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας ακόμη μεγαλύτερες» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

​​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top