Δ.Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ): Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014 !

«Οι άνεργοι πληρώνουν τα σπασμένα και πρέπει να αναθεωρηθεί το ελληνικό πρόγραμμα»

Δ.Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ): Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014 !

Αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, με αναπτυξιακούς όρους και δημοσιονομική ευελιξία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, καθώς, όπως τόνισε, «τα νούμερα δεν βγαίνουν», εκτιμώντας πως η ύφεση εφέτος θα βαθύνει και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014.

Ο κος Δασκαλόπουλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως δεν υπάρχει σήμερα πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί, χωρίς ωστόσο, όπως επισήμανε, να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος!!!

Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο κος Δασκαλόπουλος απάντησε : “δεν ξέρω" αλλά και ότι "αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε και δεν πρέπει να το διανοούμαστε".

Ο κος Δασκαλόπουλος εκτίμησε πως αν και το μέλλον της ΕΕ είναι αβέβαιο, ο ίδιος θεωρεί πως αυτή θα επιβιώσει επειδή η επένδυση που έχει γίνει στην Ένωση είναι πολύ μεγάλη.

Αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις της Κύπρου, ο κος Δασκαλόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

Όταν τον ρώτησαν για την προοπτική απολύσεων στο Δημόσιο ο κος Δασκαλόπουλος ανέφερε πως η τρόικα δεν θέλει "κεφάλια" αλλά σοβαρές ενδείξεις πως είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε «σημαντικό πλήγμα» την αποχώρηση των ελληνικών επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, ενώ για τη διαιτησία τόνισε ότι η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής αποτελούσε στρέβλωση που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top