Δ.Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ): Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014 !

«Οι άνεργοι πληρώνουν τα σπασμένα και πρέπει να αναθεωρηθεί το ελληνικό πρόγραμμα»

Αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, με αναπτυξιακούς όρους και δημοσιονομική ευελιξία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, καθώς, όπως τόνισε, «τα νούμερα δεν βγαίνουν», εκτιμώντας πως η ύφεση εφέτος θα βαθύνει και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014.

Ο κος Δασκαλόπουλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως δεν υπάρχει σήμερα πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί, χωρίς ωστόσο, όπως επισήμανε, να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ατυχήματος!!!

Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο κος Δασκαλόπουλος απάντησε : “δεν ξέρω" αλλά και ότι "αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε και δεν πρέπει να το διανοούμαστε".

Ο κος Δασκαλόπουλος εκτίμησε πως αν και το μέλλον της ΕΕ είναι αβέβαιο, ο ίδιος θεωρεί πως αυτή θα επιβιώσει επειδή η επένδυση που έχει γίνει στην Ένωση είναι πολύ μεγάλη.

Αναφερόμενος στις δραματικές εξελίξεις της Κύπρου, ο κος Δασκαλόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

Όταν τον ρώτησαν για την προοπτική απολύσεων στο Δημόσιο ο κος Δασκαλόπουλος ανέφερε πως η τρόικα δεν θέλει "κεφάλια" αλλά σοβαρές ενδείξεις πως είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε «σημαντικό πλήγμα» την αποχώρηση των ελληνικών επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, ενώ για τη διαιτησία τόνισε ότι η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής αποτελούσε στρέβλωση που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top