Στο 1 δισ. ευρώ εκτιμά τη συμβολή του για την Κύπρο το ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα… επί του παρόντος!

Στο 1 δισ. περίπου θα ανέλθει η συμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε σε σχετική ανακοίνωση ότι υπάρχει συμφωνία με τις κυπριακές αρχές για το οικονομικό πρόγραμμα και το πακέτο χρηματοδότησης ύψους 10 δισ. ευρώ.

«Η συμβολή του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί μέσω τριετούς δανείου ύψους 891 εκατ. SDR (ειδικά δικαιώματα, αντιστοιχούν περίπου στο 1 δισ. ευρώ) που αποτελούν το 563% της ποσόστωσης της Κύπρου. Περιμένω ότι η συμφωνία θα οδεύσει προς έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ στις αρχές Μαϊου» τονίζει η Λαγκάρντ.

Τα προβλήματα στις δυο τράπεζες αντιμετωπίζονται εμπροσθοβαρώς, με μια προσέγγιση που αποφεύγει την υπερβολική επιβάρυνση των φορολογούμενων και συμβάλλει στο να τεθεί το χρέος σε διατηρήσιμη οδό, αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι στον φετινό προϋπολογισμό της Κύπρου έχουν ήδη υιοθετηθεί σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής σύγκλισης για την περίοδο 2013-2015 οπότε υπάρχει περιορισμένη ανάγκη νέων δημοσιονομικών μέτρων βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top