Πρόβλεψη Citibank: Το 2016 θα επανέλθει στην ανάπτυξη η Ελλάδα!

Προβλέπει κι άλλο κούρεμα ομολόγων στο μέλλον

H Ελλάδα θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016 σύμφωνα, με εκτιμήσεις της Citibank που παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο κ. Άγγελος Καλλιπολίτης, επικεφαλής του Investment Research and Advice στη Citi Private Bank. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ciribank εκτιμά ρυθμό ανάπτυξης 2,7% το 2013 και 0,5% στην ευρωζώνη.

Ειδικά σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία, τα στελέχη της Citibank διαπιστώνουν ότι έχει επανέλθει η αποκατάσταση στη σχέση κόστους εργασίας μεταξύ Ελλάδος και ευρωζώνης, ενώ επίσης έχει πραγματοποιηθεί μια σημαντική αποκλιμάκωση στο κόστος δανεισμού. Ήδη, διαφαίνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα κούρεμα των ομολόγων στο μέλλον (Official Sector Involvment - «κούρεμα» των δανείων του επίσημου τομέα).

Αναφερόμενος γενικότερα στις προκλήσεις και τα ρίσκα του 2013, ο κ. Καλλιπολίτης εστίασε την προσοχή του στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, στους φόβους για δημοσιονομικό γκρεμό στις ΗΠΑ και στη μείωση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες αγορές.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top