Προανακριτική: Μπίκας και Διώτης τηλεφωνήθηκαν πριν κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση τους

Μπίκας: Ποτέ δεν ενημέρωσα τον Παπανδρέου, είχα πάντα αγωνία για τη λίστα

​Ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, αφού προηγήθηκαν οι ξεχωριστές καταθέσεις τους στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής προσπαθούν να βγάλουν συμπεράσματα για δύο επίμαχα σημεία που προέκυψαν από τις προηγούμενες καταθέσεις των δύο.

Πρώτον, αν ο κος Μπίκας είχε ενημερώσει για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και δεύτερον, σε ποιο βαθμό ήταν η δική του εμπλοκή στη διαχείρισή της.

Σύμ��ωνα με πληροφορίες από την κατάθεση Μπίκα – Διώτη επιβεβαιώθηκε πως ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ για το θέμα της λίστας.

Πάντως ο κος Διώτης επέμενε πως είχε την απόλυτη βεβαιότητα πως τη λίστα Λαγκάρντ την έφεραν στην Ελλάδα οι μυστικές υπηρεσίες. Από την άλλη πλευρά, ο κος Μπίκας φέρεται να επέμεινε πως η ΕΥΠ είχε την αρχική πληροφόρηση για την ύπαρξη ης λίστας στη Γαλλία, ότι ενημέρωσε σχετικά τον Γ. Παπακωνσταντίνου και πως στη συνέχεια τα δύο υπουργεία Οικονομικών της Ελλάδας και την Γαλλίας προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες για να έρθει η λίστα στην Αθήνα.

Τηλεφωνήθηκαν πριν την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι την προηγούμενη Παρασκευή, με πρωτοβουλία του κο Μπίκα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Ο κος Μπίκας ανέφερε ότι πήρε τηλέφωνο τον κο Διώτη προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Από την πλευ��ά του ο κος Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα email που κατέθεσε δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.

Μπίκας: Ποτέ δεν ενημέρωσα τον Παπανδρέου, είχα πάντα αγωνία για τη λίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ,ενώ αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή της ομιλίας του όπου είπε…: «νομίζω πως δε θυμάμαι».

Νωρίτερα, ο κ. Μπίκας φέρεται να κατέθεσε ότι «ούτε για ποσά, ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα».

Ακόμη ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε συνάντηση με τον κο Διώτη περίπου στις 15 Ιουλίου του 2011 αλλά και ότι συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμ��νο την φοροδιαφυγή όχι όμως για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τις συναντήσεις που είχε αλλά και την συμμετοχή του σε συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες, ο κος Μπίκας τόνισε ότι έγιναν «στο πλαίσιο της γνώσης και της εμπλοκής που είχε ώστε να εντοπιστεί η λίστα που ήταν προϊόν υποκλοπής και να έρθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είχα πάντα μια αγωνία για την τύχη της λίστας γιατί είχα αγωνία για εθνικό συμφέρον της χώρας» φέρεται να είπε ο κ. Μπίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top