Μην πιαστείς κορόιδο… μέχρι τις 15 Μαΐου ισχύει το επίδομα γάμου!!!

Διαβάστε αναλυτικά τα "points" της ΓΣΕΕ

Μην πιαστείς κορόιδο… μέχρι τις 15 Μαΐου ισχύει το επίδομα γάμου!!!

​Σίγουρα για δύο μηνάκια ακόμη και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Μαϊού θα παίρνουν το επίδομα γάμου οι αμειβόμενοι με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας!

Η σύμβαση της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, έληξε στις 14 Φεβρουαρίου και όχι στις 31.12.2012 και συνεπώς σήμερα διανύει το διάστημα της τρίμηνης μετενέργειας. Συμπέρασμα: η χορήγηση του επιδόματος γάμου ΔΕΝ σταματά την 1η Απριλίου, αλλά συνεχίζεται κανονικά μέχρι τη λήξη της μετενέργειας.

Αυτό υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε εγκύκλιο που εξέδωσε η νομική της υπηρεσία σχετικά με την υποχρέωση χορήγησης του επιδόματος γάμου (10%), που προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του τρίτου μνημονίου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ταυτοχρόνως ότι το επίδομα ΔΕΝ μπορεί να καταργηθεί ούτε μετά την 15η Μαΐου διότι έχει μετενεργήσει στις ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διακοπεί μονομερώς.

Ζητά μάλιστα από τις εργοδοτικές οργανώσεις να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης ώστε να διασφαλίσουν την ισχύ αναλόγων ρυθμίσεων.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ προειδοποιεί τους εργοδότες να μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top