"Πάπαλα" η Τράπεζα Κύπρου από τη Ρουμανία!

Αναστέλλεται η λειτουργία των 14 υποκαταστημάτων της στη χώρα

"Πάπαλα" η Τράπεζα Κύπρου από τη Ρουμανία!

​Αναστέλλεται η λειτουργία των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ρουμανία για μία εβδομάδα, καθώς η τράπεζα αναζητεί αγοραστή γι' αυτά στο πλαίσιο της διαδικασίας της αναδιοργάνωσής της βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε η Κυπριακή κυβέρνηση με τους διεθνείς πιστωτές για την ‘διάσωση’ της οικονομίας του νησιού!

Η τράπεζα Κύπρου ενημερώνει στην ανακοίνωση της πως μέχρι τα υποκαταστήματα αυτά να ξανά ανοίξουν, οι πελάτες της Τράπεζας στη Ρουμανία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων τραπεζικών συναλλαγών (ATM).

Από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας, ένας εκπρόσωπός της είπε στο Reuters ότι «διαπραγματευτήκαμε μαζί τους μια καλή λύση με στόχο την προστασία των καταθετών στα υποκαταστήματά τους στη Ρουμανία. Διακόπτοντας τη λειτουργία της για μία εβδομάδα στη Ρουμανία, η Τράπεζα Κύπρου θέλει να βρει έναν αγοραστή για τη ρουμανική θυγατρική της. Ο αγοραστής θα παραλάβει όλες τις δραστηριότητές της εδώ, περιλαμβανόμενων και των αποταμιεύσεων».

Σε αντίθεση πάντως με τους αποταμιευτές στα Κυπριακά υποκαταστήματα της Τράπεζας που χάσουν σχεδόν το 60% των καταθέσεων από 100.000 , οι αποταμιευτές στην Ρουμανία «δεν θα υποστούν καμιά ζημία». Αυτό ανακοίνωσε ο Αντριάν Βασιλέσκου, σύμβουλος του διοικητή του ρουμανικού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος.

Δείτε περισσότερα για τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο βίντεο του star.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top