Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Μπίκας και Διώτης face to face στην Προανακριτική!

Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση στις 20:00 !

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! Μπίκας και Διώτης face to face στην Προανακριτική!

​Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Αμέσως μετά θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και περίπου στις 20:00 θα ξεκινήσει η κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους.

Τι είπε στην τελευταία του κατάθεση ο Μπίκας;

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή, ο κος Μπίκας μιλώντας και πάλι στην προανακριτική αποκάλυψε πως για τη λίστα Λαγκάρντ εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ενήμερη και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη. Ο κος Μπίκας φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος του είχε επισημαίνει πως πρέπει να προχωρήσει το θέμα και πως «ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για κανένα όνομα» από τον ίδιο.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, ανέφερε επίσης ότι συμμετείχε και σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του Φθινοπώρου του 2011, όπου είπε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Τι εξομολογήθηκε ο Διώτης;

Στην τελευταία κατάθεση του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, εκτός από τους απολαυστικούς διαλόγους που είχε με την κυρία Κωνσταντοπούλου, έκανε και κάποιες δηλώσεις βόμβα! Πιο συγκεκριμένα, ο κος Διώτης δήλωσε πως ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ακόμη και όταν ήταν πλέον υπουργός… Περιβάλλοντος, είχε προσωπική ανάμειξη στους ελέγχους του ΣΔΟΕ στο λογιστήριο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και του εκδότη-δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη.

Τα πρακτικά στον Πεπόνη και το Hot Doc στην Προανακριτική!

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε και θα του σταλούν τα πρακτικά από την κατάθεση του κ. Διώτη.

Παράλληλα σήμερα, αναμένεται να στείλει το «στικάκι» με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό "HoT DoC", ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top